Der er håb

FN-systemets humanitære koordinator i Burkina Faso har været på en lærerig tur til steder for internt fordrevne og fortæller, at hun mødte et robust folk, der var ivrige efter at finde deres egne løsninger til en bedre fremtid:

”Vores ledestjerne skal være at sikre, at vi bidrager til løsninger og ikke gør skade. Vi kan ikke kun se udsatte samfund som ofre, men også som aktører, der er involveret i at finde en løsning på humanitære problemer.
Vi er nødt til at lytte til dem og bringe deres stemmer på tværs over hele spektret af diskussioner. Og vi skal være stemmeløses stemme, på en konstruktiv måde.
Mit budskab til folk uden for Burkina Faso, herunder donorer og udviklingspartnere, er, at der er håb på trods af alle de forfærdelige ting, der sker, og jeg synes, vi har et kollektivt ansvar for at sikre, at dette håb ikke forsvinder.
Vi skal være klar til nogle tilbageslag. Det er sandsynligt, at det sker, situationen taget i betragtning, men dette bør ikke afskrække os fra at fortsætte med at fokusere på folket, forsøge at bringe dem i spidsen for diskussioner, støtte staten i det, de laver, og sikre, at alle niveauer i traditionelle samfundssystemer er involveret.” TC© IOM Burkina Faso/Carine Bonduelle. Beboer og humanitær koordinator i Burkina Faso Barbara Manzi møder en fordrevet kvinde på “38 villaer”, stedet for internt fordrevne i Kaya.

Kilde: https://news.un.org/en/story/2021/11/1104942.