Dobbeltvalg i Burkina Faso

Den 22. november gennemførte landet samtidigt præsidentvalg og parlamentsvalg. Den siddende præsident Roch KABORE blev valgets store vinder med næsten 58 % af de afgivne stemmer. Også i Oudalan-provinsen fik han langt flere stemmer end de andre kandidater.

Vinderne i parlamentsvalget blev her Alkassoum MAÏGA, fra partiet MPP, og Dicko Amadou DIEMDOIDA fra UPC. Den sidste har tidligere repræsenteret provinsen, men blev smidt ud af det gode selskab efter det folkelige oprør i 2014 på grund af hans politiske samarbejde med Blaise COMPAORE, der ved den lejlighed måtte drage i eksil i Elfenbenskysten.

I Oudalan var der knap 50.000 vælgere indskrevet på valglisterne. Kun cirka 20 % af dem satte deres kryds. Begge tal illustrerer, hvordan valget – især i de nordlige provinser – var præget af terrortruslerne. Efter sigende var cirka 400.000 vælgere udelukket fra at deltage.  Valget blev således afgjort af de resterende. Ikke desto mindre var det en sejr for landets myndigheder, at valghandlingen i det hele taget kunne gennemføres, selv om optimismen i landet langt fra er som ved det seneste valg i 2015. TC.